‘Hainleri Lanetliyoruz’

15 Temmuz 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1292 defa okundu.
‘Hainleri Lanetliyoruz’

Kır­şe­hir’de 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü et­kin­lik­le­ri, Ca­ca­bey Mey­da­nın­da dü­zen­le­nen Fo­toğ­raf Ser­gi­si ile baş­la­dı.
Fo­toğ­raf Ser­gi­si açı­lı­şı­na Vali İbra­him Akın’ın yanı sıra Kır­şe­hir Ahi Evran Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Vatan Ka­ra­ka­ya, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Nuri Araz, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı J. Alb. Fer­hat Kuran, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Murat Tü­re­sin, daire mü­dür­le­ri, sivil top­lum ku­ru­lu­şu tem­sil­ci­le­ri ve çok sa­yı­da va­tan­da­şı­mız ka­tıl­dı.
İl Müf­tü­sü Meh­met Yaman ta­ra­fın­dan ya­pı­lan du­anın ar­dın­dan, 15 Tem­muz Ge­ce­sin­de dar­be­ci­le­re karşı hal­kı­mı­zın gös­ter­di­ği mü­ca­de­le­ye ait fo­toğ­raf­la­rın yer al­dı­ğı sergi ge­zil­di.
Prog­ram so­nun­da basın men­sup­la­rı­na açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Vali İbra­him Akın, “Ül­ke­miz, 15 Tem­muz 2016 ta­ri­hin­de hain bir darbe gi­ri­şi­mi ile karşı kar­şı­ya kal­mış­tır. Mil­le­ti­miz Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın çağ­rı­sı üze­ri­ne ha­in­le­re büyük tepki gös­ter­miş, dar­be­ye karşı “DUR” demiş ve de­mok­ra­si­mi­ze, bir­lik ve bü­tün­lü­ğü­mü­ze, bay­ra­ğı­mı­za, mem­le­ke­ti­mi­ze sahip çık­mış­tır. 15 Tem­muz hain darbe gi­ri­şi­mi, Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ve mil­le­ti­mi­zin ha­in­ler kar­şı­sın­da­ki di­ra­yet­li du­ru­şu ve gü­ven­lik güç­le­ri­mi­zin etkin mü­da­ha­le­si ile ama­cı­na ulaş­ma­mış­tır. Darbe gi­ri­şi­mi­nin yıl­dö­nüm­le­ri De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü ilan edil­di ve her yıl bu gün­ler­de de­mok­ra­si­mi­ze sahip çık­mak ve hain darbe gi­ri­şi­mi­ni unut­tur­ma­mak adına et­kin­lik­ler dü­zen­li­yo­ruz. Bu se­ne­ki et­kin­lik­le­ri­miz de bu fo­toğ­raf ser­gi­si ile baş­la­dı. Hain ge­ce­de ne­le­rin ya­şan­dı­ğı­nı, dev­le­ti­mi­zin mil­le­tiy­le be­ra­ber ha­in­le­re nasıl geçit ver­me­di­ği­ni an­la­tan fo­toğ­raf­lar ser­gi­le­ni­yor. Bu ve­si­ley­le, 15 Tem­muz şe­hit­le­ri­mi­zi ve bütün şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le anı­yor, ga­zi­le­ri­mi­ze de şük­ran­la­rı­mı­zı su­nu­yo­ruz. Bütün va­tan­daş­la­rı­mı­zı 15 Tem­muz et­kin­lik­le­ri­ne ka­tıl­ma­ya davet edi­yo­rum.” dedi.
15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü prog­ram­la­rı, ili­miz­de dü­zen­le­nen diğer et­kin­lik­ler­le devam edecek.
15 TEM­MUZ ETKİNLİKLERİ KAP­SA­MIN­DA PANEL DÜ­ZEN­LENDİ
15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da ili­miz­de “15 Tem­muz Yan­sı­ma­la­rı” ko­nu­lu panel dü­zen­len­di.
2016 yı­lın­da ül­ke­miz­de ya­şa­nan hain darbe gi­ri­şi­mi­nin dör­dün­cü yıl­dö­nü­mü et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da, Mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü Kır­şe­hir Ahi Evran Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üye­le­ri Doç. Dr. Hü­se­yin Şim­şek’in yap­tı­ğı, Prof. Dr. Fazıl Yoz­gat ile Prof. Dr. Refik Balay’ın ise ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı­ğı “15 Tem­muz Yan­sı­ma­la­rı” isim­li panel dü­zen­len­di.
Neşet Ertaş Kül­tür Sanat Mer­ke­zin­de ger­çek­le­şen pa­ne­le Vali İbra­him Akın, Kır­şe­hir Ahi Evran Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Vatan Ka­ra­ka­ya, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı J. Alb. Fer­hat Kuran, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Murat Tü­re­sin, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Nuri Araz, daire mü­dür­le­ri, STK tem­sil­ci­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.
Prof. Dr. Fazıl Yoz­gat ile Prof. Dr. Refik Balay’ın 15 Tem­muz darbe gi­ri­şi­mi sü­re­cin­de ya­şa­nan ge­liş­me­le­ri an­lat­tı­ğı panel ilgi ile takip edil­di.
ŞİMŞEK: “TÜRK MİLLETİ BA­ĞIM­SIZ­LI­ĞIN­DAN ASLA ÖDÜN VER­ME­YEN BİR MİLLETTİR”
Pa­ne­lin Mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yapan Eği­tim Fa­kül­te­si öğ­re­tim üyesi Doç. Dr. Hü­se­yin Şim­şek, 2016 yı­lın­da ge­çek­leş­ti­ri­len 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi hak­kın­da bil­gi­ler ve­re­rek Türk mil­le­ti­nin ba­ğım­sız­lı­ğın­dan asla ödün ver­me­yecek bir mil­let ol­du­ğu­nu, bunu da 15 Tem­muz 2016 ta­ri­hin­de bir kez daha tüm dün­ya­ya gös­ter­di­ği­ni an­lat­tı. 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­min­de 251 va­tan­da­şı­mı­zın şehit ol­du­ğu­nu ve bin­ler­ce gazi ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Şim­şek, 15 Tem­muz ge­ce­si ya­şa­nan­la­ra kı­sa­ca de­ğin­di. Hain darbe gi­ri­şi­mi­ni plan­la­yan FETÖ Terör Ör­gü­tü men­sup­la­rı­nın hain kal­kış­ma­yı Türk Mil­le­ti­nin azim­li ka­ra­rı sa­ye­sin­de is­te­dik­le­ri gibi so­nuç­lan­dı­ra­ma­dık­la­rı­nı be­lir­ten Doç. Dr. Hü­se­yin Şim­şek, yakın ta­ri­hi­mi­zin en kanlı olayı olan 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi­nin dünya de­mok­ra­si ta­ri­hi­ne geç­ti­ği­ni kay­det­ti.
YOZ­GAT: “DARBE GİRİŞİMLERİ ÜLKEMİZİ 30-40 YIL GERİLERE GÖ­TÜR­MÜŞ­TÜR”
Doç. Dr. Hü­se­yin Şim­şek’in ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Ya­ban­cı Dil­ler Yük­se­ko­ku­lu Mü­dü­rü ve İkti­sa­di ve İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si öğ­re­tim üyesi Prof. Dr. Fazıl Yoz­gat su­nu­mu­nu yaptı.
Yoz­gat su­nu­mun­da, 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi­nin ta­ri­hi kö­ke­ni­ne de­ği­ne­rek Tür­ki­ye’nin geç­mi­şin­den bu yana on­lar­ca darbe, ih­ti­lal ve muh­tı­ra ola­yıy­la karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı­nı ve bu olay­la­rın Tür­ki­ye’yi 30-40 yıl ge­ri­le­re gö­tür­dü­ğü­nü söy­le­di.
Os­man­lı Ta­ri­hi’nden bu yana Tür­ki­ye’de ger­çek­le­şen bu darbe gi­ri­şim­le­ri­nin ül­ke­mi­ze eko­no­mik, ik­ti­sa­di, eği­tim gibi bir­çok alan­da ge­ri­le­me­ler ya­şat­tı­ğı­nı an­la­tan Prof. Dr. Fazıl Yoz­gat, 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi son­ra­sın­da ya­pıl­ma­sı ge­re­ken­ler hak­kın­da tav­si­ye­ler­de bu­lun­du.
BALAY: “BİR MİLLETİN VA­RO­LUŞ ALGORİTMASI MİLLİ İRADEDİR”
Prof. Dr. Fazıl Yoz­gat’ın su­nu­mu­nun ar­dın­dan Eği­tim Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Refik Balay söz ala­rak su­nu­mu­nu ger­çek­leş­tir­di.
Balay su­nu­mun­da, 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi­ni ta­ri­hi­mi­zin en önem­li olay­la­rın­dan biri ola­rak de­ğer­len­dir­di. Do­ğu­mun­dan ölü­mü­ne kadar in­sa­nın in­san­ca ya­şa­ma­sı için ira­de­ye sahip ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Prof. Dr. Refik Balay, bir mil­le­tin ger­çek bir mil­let ola­bil­me­si için de milli ira­de­ye sahip ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni an­lat­tı.
“Bir mil­le­tin va­ro­luş al­go­rit­ma­sı milli ira­de­dir.” diyen Balay, akli inan­cı, ideal de­ğer­le­ri aktif ola­ma­yan hiç­bir uy­gar­lı­ğın mil­let inşaa ede­me­ye­ce­ği­ni söy­le­di. 15 Tem­muz Darbe Gi­ri­şi­mi­nin ama­cı­nın mil­le­ti dev­le­te düş­man etmek ol­du­ğu­nu kay­de­den Prof. Dr. Refik Balay, Türk Mil­le­ti­nin ira­de­si sa­ye­sin­de bunu ba­şa­ra­ma­dık­la­rı­nı dile ge­tir­di.
(HABER MER­KEZİ)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN