22 Aralık 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
604 defa okundu.

Bozkır’da Sesler Yarıştı

Kırşehir Belediyesinin organize ettiği Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın ilki Cuma akşamı Neşet Ertaş Kültür Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda gerçekleşti.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ses yarışması, Muharrem Ertaş Salonu binlerce kişinin katılımıyla doldu taştı. Kırşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı yarışmada finale kalan Kırşehir’den ve il dışından gelen 12 kişi performansı, ses ve yorumlarıyla sahnede birbirinden kıymetli eserlere ses oldu. Kırşehir Türk Halk Müziği Ses Yarışması 12-30 Kasım tarihleri arasında başlamış yapılan 70’in üzerinde başvurunun ardından 12 kişi finale kaldı.

FİNALİSTLER NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİNE SES OLDU

Ödül töreninde konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Merhum bozlak ustası Neşet Ertaş’ı her daim saygıyla anıyoruz ve Büyük Üstad Bozkır’ın Tezenesi Merhum Neşet Ertaş’ın değerlerini yaşatmak için ellimizden geleni yapacağız” dedi.

Kırşehir’de ilki düzenlenen ve yapılan seneye daha geniş katılımların sağlanmasının beklendiği yarışmada; Birinciliği Neşet Doğan ödül ile ikinciliği İrem Çınar üçüncülüğü ise Bektaş Doğu kendilerine takdim edilen ödüllerle taçlandırıldı.

Yarışmanın birincisine 3 bin lira, ikincisine 2 bin lira, birincisine ise bin lira ödül verildi. Gerçekleştirilen program alkışlarla ve hatıra fotoğraflarının objektiflere yansıması ile son buldu. (Haber: Didem CEYLAN)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN