“Yine Yağmur Yağarsa Esnafın Hali Ne Olacak?”

23 Mayıs 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
844 defa okundu.
“Yine Yağmur Yağarsa Esnafın Hali Ne Olacak?”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk Belediye’ye Ateş Püskürdü;    

“Yine Yağmur Yağarsa Esnafın Hali Ne Olacak?”

Bahamettin Öztürk, şehrimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan vatandaşımızın mağduriyetinden bahsetti. Bu mübarek ayların Vatanımıza ve milletimize dirlik, düzen, bereket vermesini temenni eden Öztürk, Belediye’yi yerden yere vurdu.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Öztürk açıklamasında şunları kaydetti;” Bildiğiniz gibi yağmur, kar berekettir.  Doğa için, doğa üzerinde yaşayan tüm canlılar için nimet ve geçim kaynağıdır. Başta insanlar olmak üzere tüm bitkiler, tüm hayvanlar susuz bir hayat sürdüremez. Tüm insanlar içinde özellikle de çiftçilerimizin baş duası arasındadır yağmur duası. Bol yağsın ki bereketi çok olsun hasatının, Bol yağsın ki toprağı şenlensin, bol yağsın ki ağaçları meyveye dursun.

Yağsın bol yağsın elbette çiftçimiz gülsün, çiftçimiz gülsün ki esnafa borcunu ödesin esnafımız gülsün ve bu zincir böyle devam etsin.

Maalesef ülkemizde doya doya güldürmüyorlar adamı, her sevinç kursağımızda kalıyor, yağmur yağdı çiftçimizin duaları kabul oldu derken yağmur yağdı esnafımızın kasasına para dolacağı yerde dükkânını su bastı. Neden arkadaş neden bizim ülkemizde her şey hüsranla sonlanıyor, Bir Almanya ya, Bir Hollanda ya yağmur kar yağmıyor mu, adamları tusunamiler bile yıkamazken biz bir gün yağan yağmurla yerle bir oluyoruz ve Dört yıldır yol yapımı yüzünden perişanlık çektik ki daha güzel günler görelim diye. Sözüm ona alt yapı yenilendi, sözüm ona 50 yıl dayanacak borular yapıldı. Allah’ tan yağış 10 dakika sürdü, ya 30 dakika sürseydi. Ne olacaktı esnafın hali…

MODERN TOPLUMUN ALTYAPISI BU MU?

Lütfen rica ediyorum herkes işini doğru düzgün yapsın, vatandaşımızın üzerine oynamasın, 2 yıldır yol yapım çalışması yüzünden esnafımız perişan oldu, tozundan pisliğinden geçtiniz dükkânına müşteri giremedi, insanların kaldırım çalışmaları önlerinde dağ gibi bir engel oldu.

BU MU BU KADAR SABRIN MÜKÂFATI,  BU MU GÜZELLEŞEN KIRŞEHİR….

Ne zamana bitecek soruları ile karşılaşıldığında herkes işine baksın cevabı aldı vatandaşımız seçerek o koltuğa oturttuğu sevgili başkanlarından.  Demokrasinin olduğu bir yönetim biçiminde vatandaş olarak fikrini belirtemedikten sonra, eleştirisini söyleyemedikten sonra seçme veya seçilmenin anlamı nerde kalıyor birileri bu konuya netlik getirebilir mi?

İçler acısı bir durum, rezillik diz boyu, bir taraf yağdı diye sevinirken diğer taraf ağlıyor yağmur yağdı diye.  Öyle acınası haldeyiz ki doğal bir olayla baş edemeyecek kadar acınası ve bu doğal olay başka ülkelerde her gün yağan olağan bir yağış türü. Ama ülkemizde, şehrimizde sele dönüşüyor, işyerleri araçlar maddi hasar görüyor. Bu yaşadıklarımız hiç normal bir şey değil, trajikomik haller içerisindeyiz. Bu işin sorumlularına hassasiyetle rica ediyorum lütfen ivedilikle yol çalışmaları bitirilsin ve düzeltilmesi gereken noktalar düzeltilsin. Daha tadilat bitmedi, dört gözle tadilatların bitmesini beklerken sadece yolların bu kadar daraltılmasına, her yerin kaldırım yığını haline getirilmesine söylenirken alttaki borulardan bihabermişiz.”

(40 Arena Haber Merkezi)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN