Vekillerimiz Bayram Tatilindede çalışıyor

10 Eylül 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
3154 defa okundu.
Vekillerimiz Bayram Tatilindede çalışıyor

MİLLETVEKİLLERİNDEN BAYRAM MÜJDESİ:
KIRŞEHİR’İ KOP KAPSAMINA DÂHİL EDİYORUZ
Milletvekilimiz Mikail ARSLAN ve Salih ÇETİNKAYA ‘nın Kırşehir ‘i 13331134_1555062394790093_891028491521041280_nİç Anadolu Bölgesi’nin itibar projelerinin başında gelen KONYA OVASI PROJESİ (KOP)’ne dâhil etme konusundaki çabaları meyvesini verdi.
Konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile iki kritik toplantı gerçekleştiren ARSLAN ve ÇETİNKAYA, Kırşehir’in Anadolu’nun en büyük kalkınma hamlelerinin başında gelen KOP kapsamına alınacağının müjdesini verdi.
Başbakan Binali YILDIRIM Talimatı Verdi:
Kırşehir’i ve Kırıkkale’yi KOP ‘a Dâhil Edelim
Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan toplantıda Kırşehir’in KOP projesine alınmasının önemini vurgulayan vekillerimiz toplantı sonunda mutlu haberi aldılar. Başbakan YILDIRIM Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ‘a Kırşehir’in ayrıca Kırıkkale’nin KOP kapsamına alınması talimatını verdi. Yapılan çalışmaların ardından Bakanlar Kurulu onayına sunulan karar, Bakanlar Kurulu’ndan da geçti. Kırşehir resmen KOP ‘a dâhil oldu.
KOP ‘a 5 yılda 9,9 Milyar TL Para Harcanacak
Konya Ovası Projesi kapsamında olan vilayetlerin kalkınma süreçlerine katkı sağlamak üzere yapılan ve 2014-2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı için 5 yıl boyunca devlet bütçesinden toplam 9 Milyar 927 Milyon Türk Lirası kaynak ayrılmış durumda. Kırşehir’in KOP ‘a dahil olmasıyla birlikte şehrimiz de bu kaynaktan istifade edebilecek.
Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ile Görüşüldü; Ayrıntılar Netleşti
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları sonrası Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve yetkililer ile görüşen milletvekillerimiz ARSLAN ve ÇETİNKAYA Kırşehir’in projeye ne şekilde dâhil olacağı ve kazanımlarının neler olacağı hakkında açıklamada bulundular. Lütfi ELVAN ise Kırşehir’in bir anda önce KOP ‘a dâhil edilmesi için çalışmaların yapılmasını istedi.
KOP ile Kırşehir Her Yönden Yeşerecek
ARSLAN ve ÇETİNKAYA, Kırşehir’in Konya Ovası Projesi kapsamında ne tür kazanımlar elde edeceği hakkındaki soruları şöyle cevapladı:
“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile Kırşehir’in dinamik nüfusunu, gelişmeye açık coğrafyasını ve potansiyelini enine boyuna konuştuk. Kırşehir’in mevcut ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesinden çok daha öteye geçebilmesi konusunda istişareler yaptık. Bu kapsamda, Kırşehir’in Anadolu bozkırını ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel yönden yeşertmek için dizayn edilmiş olan KOP ‘a dâhil olması durumunda önemli hamleler yapacağına kanaat getirdik.” diye konuşan milletvekillerimiz sözlerine şöyle devam ettiler:
Uzmanlar Kırşehir Üzerine Çalışacak
Konya Ovası Projesi kapsamına alınan vilayetlerin toprak ve su kalitesinin arttırılması, altyapının ve bölgenin rekabet kabiliyetinin güçlendirilmesi ve kamu yatırımlarının en iyi şekilde koordine edilmesi için alanında uzman kişiler kapsamlı bir dönüşüm adına çalışıyorlar. KOP ‘a dâhil olacak olan Kırşehir de bu kapsamdaki atılacak bütün adımların bir parçası olacak ve potansiyelini en üst seviyede açığa çıkartabilecek.
KOP ile birlikte Kırşehir Türkiye’nin Öncelikli şehirleri arasına girecek
KOP ‘un faydalarını istatistiklerle açıklayan ARSLAN ve ÇETİNKAYA, “2002 yılında KOP Bölgesi’ne yapılan kamu yatırımı 144,7 milyon TL iken bu tutarın 2008 yılında 649 milyon TL’ye, 2014 yılında ise 1,4 milyar TL’ye ulaştığını görmekteyiz. Bu önemli artış bizlere KOP Bölgesinin aldığı kamu yatırımlarında çarpıcı bir artışın olduğunu ve bu bölgenin kamu yatırımlarında öncelikli bir konumda olduğunu göstermektedir. Kırşehir de KOP ‘a dâhil edilerek Türkiye’nin öncelikli vilayetleri arasına girmiş olacaktır.” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Özel Teşekkür
Kırşehir’in bu kritik projeye dâhil edilmesi konusunda Başbakan Binali Yıldırım ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın özel talimat verdiklerini belirten ARSLAN, “Sayın Başbakanımıza ve Kalkınma Bakanımıza Kırşehir için tarihi önemi haiz bu karar için tüm şehrimiz adına özel teşekkür ediyorum.” dedi.
KOP Kapsamındaki Başlıca İcraatlar
*Toprak ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı
-DSİ tarafında sulama alanlarının açılması
-Dağlık bölgelerde basınçlı sulama (pompaj) altyapılarının kurulması
-Çatak projesinin etkin kullanılması
-Doğrudan ekim yapılan alanların arttırılması ve korunması
*Ekonomik Yapının Güçlendirilmesi
-Organik tarımın desteklenmesi
-Bölgenin üretici ve çiftçisinin eğitilmesi
-Bölgede kamuya tarımla ilgili laboratuvar ve araştırma enstitülerinin kurulması
-Organize sanayi sitesi ve küçük sanayi sitesi projelerinin desteklenmesi
-Güneş ve jeotermal enerjisi potansiyellinin kullanılması
-Bölgedeki turizm imkânlarının arttırılması
*Altyapının Geliştirilmesi Ve Kentleşme
-Lojistik köy/merkez ve bölünmüş yol projeleri tamamlanarak, karayollarının standardının yükseltilmesi
-Kent içi ulaşım altyapılarının güçlendirilmesi
-Bölge illerinde trafik kazalarının azaltılması
-Bölgede kırsal altyapının yetersiz olduğu alanlarda iyileştirme çalışmalarının yapılması
*Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi
-Kamu, üniversite, özel sektör işbirliği sağlanarak kurumsal kapasitenin geliştirilmesi
-Yurt kapasitesi arttırılması
-Bölgenin kütüphanelerle zenginleştirilmesi
-Hastane ve yatak sayısının arttırılması
-Mesleki eğitimi yaygınlaştırmak için başta İŞ-KUR, Milli Eğitim Bakanlığı, KOSGEB ve diğer ilgili kurumların işbirliği ve koordinasyonun sağlanması

On Mon, Aug 29, 2016 at 4:08 PM +0300, “Burak Şahin” <buraksahin40@hotmail.com> wrote:

Değerli Basın Mensupları Merhabalar,

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili metni ekte gönderiyorum.

Saygılar,

Burak Şahin
05452296342

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Arslan, Kurtuluş Savaşının en önemli destanlarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının, Türk Milletinin sarsılmaz imanının bir göstergesi olduğunu belirterek; “Tüm yokluklara rağmen, bu haklı mücadeleden, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle çıkan Türk Milleti, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamış, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza atmıştır.” ifadelerine yer verdi.

“Gafiller İbret Çıkarmalı”

Bu aziz millet, yıkılmakta olan büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülkenin doğmasına vesile olan kahraman evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Bu itibarla Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıl dönümünde, hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar, geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller, yaşananlardan mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdırlar.

“Aziz Şehitlerimize Rahmet Diliyorum”

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü dolayısıyla, bu topraklarda hür olarak ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı, kanları ve canları pahasına sağlayan Aziz Türk Milletini, Gazilerimizi ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyor, bu Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN