Türkmenler İçin Geri Sayım…

3 Ağustos 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1914 defa okundu.
Türkmenler İçin Geri Sayım…

Dün ABD’nin YPG’ye yaptığı silah/mühimmat yardımının görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Şu ana kadar 909 TIR hacmine ulaşan yardımlardaki silah, mayın temizleme araçları, tam donanımlı 4×4 jipler ve dahası YPG-PKK terör örgütünün ne ölçüde destek bulduğunu gözler önüne seriyordu.

Doğrusu ABD’nin bu konudaki güvenceleri çoktan güvenilir olmaktan çıktı.

Haziran ayında ABD Savunma Bakanı James Mattis tarafından dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a  yazılan mektupta “YPG’ye verilen silahların düzenli olarak envanterinin gönderileceği ve DEAŞ operasyonlarının ardından geri alınacağı” belirtiliyordu. ABD daha önce de YPG-PKK’nın Menbiç’ten çekileceği taahhütünde bulunmuş hatta sonradan gerçek olmadığı anlaşılan çekilme görüntüleri yayınlamıştı.

Aslında vahim tablonun tam ortasında ÖYLE BİR GERÇEK VAR Kİ terör örgütünün beslendiği cesaret alanını açıkça ortaya koyuyor.

Hemen hatırlayalım o gerçeği…

Açıklamanın sahibi ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas.

Geçtiğimiz ay bir düşünce kuruluşunun açılışına katılan Thomas şöyle diyordu:

“Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve “benim terörist düşmanımla muhatap oluyorsunuz” diyerek müttefikliğimizi sorguluyorlar. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Bir gün sonra adlarının Suriye Demokratik Güçleri olduğunu ilan ettiler. Bu zekiceydi. Onlara itibar sağladı.”

Demek ki neymiş…

Bugün PKK ile bütünleşik olan YPG terör örgütünün ve sonradan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla faaliyetlerine devam etmesinin ARKASINDA ABD varmış. Üstelik müttefikimiz gerçeği böyle açıklarken bir de Türkiye’ye SDG’nin çoğunluğunun Araplardan oluştuğu tesellisinde bulunuyor.

İş bununla da kalmıyor.

Birkaç ay önce Irak’taki Peşmerge Bakanlığı’nın açıklamasına göre öncülüğünü ABD’nin yaptığı bazı ülkelerce sözde devlet üzerinde DÜZENLİ BİR ORDU oluşturuluyor. Şuan 40 Bin’i aşan eğitimli peşmerge sayısının bu yolla 160 Bin’e ulaşması hedefleniyor. Bir de Suriye’nin kuzeyinde sayıları 50 Bini geçen YPG/PKK varlığı söz konusu. Düzenli bir ordu demek tam tamları çalınan Kürt Devletinin hazırlıklarından sadece birisi. Devlet varsa ordu, ordu var ise devlet yolda demektir.

Daha bitmedi…Her fırsatta Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıklayan ABD Washington’da “Kürdistan’ın” BİLMEM NESİ konulu bir çok toplantı gerçekleştiriyor. Daha geçen hafta bunlardan birinde hukukçular toprak bütünlüğünün Irak Anayasasında genel geçer kural olmadığına yönelik sunumlar yaptılar. Yani Kuzey’deki sözde devlet hedefine KILIF hazırlıyorlar.

Bir de Barzani’nin haber portalında yer alan doğru yanlış haberler var. Arkalarında duran dış desteğin akademik ya da medyatik yüzlerini “referandum” ve “bağımsızlık” hedefine ortak ediyorlar. Bir kısmı da yönlendirme haberler. En son Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin yaptığı açıklamaları sanki TÜRKMENLER de referanduma karşı değilmiş gibi verdiler.

Ve Türkmenler şu vahim açıklamayı yapmak zorunda kaldılar.

“Rudaw Tv’ye, Kürt partilerine güvenimiz kalmadı, 1959 Katliamını yaşayabiliriz.”

Gerçekten 1959’da da buna benzer bir süreç vardı. Türkmenler yok sayılıyordu. Neticesinde de katliama uğradılar.

Şimdi Türkiye’ye büyük görev düşüyor. Kaybedilen zaman bir tarafa acil adımlar atılmazsa Türkmenler ezilecek. Silahlı mücadele her zaman masada durması gerekirken aynı zamanda Ankara’da akademisyenler, uzmanlar ve ulusal/uluslararası kuruluşların katılacağı büyük bir toplantı yapılmalı. “Türkmenlerin geleceği” konulu bu toplantıda Türkiye EN ÜST DÜZEYDE temsil edilerek dünyaya gerekli mesaj verilmeli.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN