Terziler eski günleri arıyor!

25 Temmuz 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
628 defa okundu.
Terziler eski günleri arıyor!

Bayram öncesi harıl harıl çalışan terziler boş duruyor.

Terziler eski günleri arıyor!Bir zamanlar bayram öncesi kuyrukların olduğu kumaşçılar ve terzilerin eski hareketliliğinden eser yok.

Hazır giyim çıktıktan sonra el emeği göz nuru terzilik tarihe karışıyor.

Bayram için kıyafet diktiren çok az kişi kaldı.

Terziciliğin bitme noktasına geldiğini söyleyen Mehmet Aldemir,  “Bayramda giysi yetiştirmek için sabahlara kadar çalışırdık. Şimdilerde ise kumaş alıp diktiren çok az kişi var. Birkaç yıl sonra elbise diktiren kimse kalmayacaktır” dedi.

43 yıldır terzilik yapan Mehmet Aldemir, 40 Arena Gazetemize şöyle konuştu:

“Eskiden sabahlara kadar evlere gitmez siparişleri hazırlardık. Şimdi ise elbise tamirciliği yapar olduk. Kumaş alıp diktiren çok az kişi kaldı. Bu yüzde 15-20’lere düştü elle dikilmiş elbiseye önem veren müşterilerimiz var. Birkaç yıl sonra terzilik önemini tamamen yitirecektir. Eskiden herkesin kendi terzisi olur ve buradan giyinirdi. Daha hesaplı olduğu için vatandaş doğal olarak hazır giyime yöneldi. Bizim müşterilerimiz de cebi kağıt para görmeyen insanlarımız. Madeni paralar ceplerin düşmanı ama terzilerin dostudur. Ekmeğimizin önemli bir kısmını madeni paralardan dolayı delinen cepleri yenileyerek ve sürekli kiloları değişenlerin elbiselerini tamir ederek kazanabiliyoruz.”

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN