Spor yorumcusundan Yasin Ata’dan öneri

31 Ekim 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
973 defa okundu.

DSC_7005Kırşehirli spor yorumcuları Yasin Ata ve Bekir Kendirli,  Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e çağrıda bulunarak, “Saha kapatıldığında Anadolu illerini destekleyin ki futbol da altyapı oluşabilsin” önerisinde bulundu.

Spor Yorumcuları Yasin Ata ve Bekir Kendirli, “Türk futbolunda son dönemde yaşanan taraftar ve ekonomik sorunlarla alakalı Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna Başkanı Yıldırım Demirören’e ve futbol camiasına önerilerimiz var” dedi.

Kırşehir’de spor denilince ilk akla gelen isimlerden bir tanesi Yasin Ata’dır Kırşehir’de spor alanında bir çok konulara imza atan Yasin Ata geçtiğimiz gün Kırşehirspor’un basın toplantısına katılarak Kırşehirspor’un 2014-2015 futbolunu değerlendirdi.

Yasin Ata toplantıda ilginç olduğu kadar bir o kadar da anlamlı bir konu yaratarak bu konunun üzerinde durulması gerektiğini açıkladı.

Yasin Ata konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’de bulunan 4 büyük takımların seyircisiz maç cezaları ve saha kapatma cezaları nedeniyle farklı sahalarda oynanan müsabakaların profesyonel liglerde takımı olmayan Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve Yozgat  gibi illerde oynanması gerektiğini belirterek,  süper lig takımları bu illerde futbolun alt yapısı ve heyecan katar dedi.

Bu durumun Futbol Federasyonu tarafından tekrar görüşülüp girişimcilik sağlanmasını ve çevre illerde oynanan 4 büyük takımın maçları hem spor’a yönlendirici olacağını hem de il ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Yasin Ata, eğer federasyonca böyle bir uygulama olunursa Kırşehir ve çevre iller için bulunmaz büyük bir nimet olacağının da altını çizdi.

Yasin Ata, ortak akılla futbolda bir yerlere ulaşılabilineceğini söyledi.

Ata, “Önerilerimizi eleştiri yada farklı şekilde değil de sorunların masaya yatırılıp hastanın ameliyattan sağ salim çıkması ile alakalıdır.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon gibi ve süper ligde ki diğer takımlar tarafsız saha da maç oynama cezası alırlarsa maçlarını profesyonel ligde takımı olmayan Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve Yozgat gibi illerde oynasın. Böylelikle hem futbol sevgisi hem de alt yapıda gelişme sağlanır. Süper Ligin yıldızları Anadolu’ya çıkarken Anadolu’da da bir futbol hamlesi başlamış olur. Türk futboluna hizmet etmek de budur” diye konuştu.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN