“Şerit Koruyan”

9 Eylül 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1958 defa okundu.
“Şerit Koruyan”

Bu hafta sizinle toplumumuzun çok önemli sorunu olan trafikte can ve mal güvenliğinin temeli konumunda olan “şerit koruyan” otomobilleri paylaşacağım.

Biliyorum şimdi böyle otomobiller mi var diye kendi kendinize soruyorsunuz? Sormaya devam edin. Şimdilik kendi şeridini koruyan, sadece sürüşe odaklı, kendi ve başkaları için olmazsa olmaz trafik kurallarına uyan otomobiller yok. Aslında olmasına da gerek yok. Çünkü yaratılanların en faziletlisi ve donanımlısı insan var. Bu yeterli değil mi? Elbette. Fakat iş uygulamaya geldiğinde durum hiç de böyle değil.

ŞERİDİNİZİ KORUYUN HAYATINIZI KORUSUN

Hemen her gün trafikte olan bizlerinde bildiği gibi sürüş şeridini koruyan kişi sayısının oldukça az olduğunu söylesem abartmış olmam. Hele bir de uzun yolculuk esnasında kişilerin kendi şeritlerini koruyamadıkları çok açıktır. Bu durum sollama yapan araçlar ile normal seyir halinde ki araçların sonu ölümle biten kazalara sebep olduğu bir gerçektir.

Trafikte asıl olan “SORUMLULUKTUR:” Cezaların, radar sistemlerinin olması çok önemli değildir. Bunların önemi olsaydı ana haber programları ile gazetelerin üçüncü sayfalarındaki “Hatalı Sollama”, “Kontrolü Kaybetme” , “Şerit Dışına Çıkma”, “Işık İhlali” vb. gibi hatalar nedeniyle verilen haberler olmazdı.

SÜRÜŞ KEYFİ İLE CEP TELEFONUNUN DANSI

Trafikte cep telefonunun cilvesi sizce nedir? Sizi arayan numarayı gördüğünüzde beyin algı ve odak noktasına o kişiye ait söylemler konusuna çevirir. Siz birini aradığınızda da aslında olan şey aynıdır. Yani odak noktanız değişmiştir. Beynin odak noktasının yaptığınız işten başka yöne doğru kaydırılması “HİPNOZ” olmanızı sağlar. Bilinçaltınızdaki otomatik pilot sizi ya doğru yolda tutacak ya da devre dışı bırakacaktır. Bu tamamen içinde bulunduğunuz duruma ve ruhsal boyutunuza bağlı olarak değişecektir.

KENDİNİZ VE BAŞKALARI İÇİN KAZA DİLEMEYİN

Ağzınızdan çıkan ve kulağınızın duyduğu her şey kaderiniz ve gerçekliğiniz haline gelir. Denemenizi bile önermem. İnsanlar istedikleri ve söylediklerini deneyimler.

TERS İŞLEM KURALI

Yolculuk öncesi kendinize ve sevdiklerinize iyi niyetli olarak söylediğimiz şey nedir: “Allah kaza bela vermesin.”

Bu cümleye tekrar bakın lütfen ne görüyorsunuz?

“Kaza ve Bela” değil mi? Evet sizin kendiniz ve sevdikleriniz için istediğiniz şey bu mu? Elbette ki HAYIR öyleyse ağzınızdan bu cümlelerin çıkmasına izin vermeyin.

“Allah sizi korusun” ya da “Allaha emanet olun” , “Yolunuz açık olsun” , “Güvenli ve sağlıklı yolculuklar” demek sizce nasıl olur? Hangisi içsel ruhunuza daha çok uyumluluk gösteriyor.

İstediklerimizi belirtmek öyle değil mi? Her zaman ters işlem kuralını hatırlayın.

“Kararlılık, aptallık yoldan çekilene kadar bir şeyde sebat etmektir.”

Mustafa Kılınç

GELECEĞE GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN

1) Kendiniz ve başkaları için sorumluluk alın.

2) Can ve mal güvenliği için konulmuş olan kurallara uyun.

3) Hiçbir iş; sizden ve sevdiklerinizden daha önemli değildir.

4) Dostunuz konumunda olan cep telefonlarınızın etkisi altında kalarak hayatınızı riske atmaktan uzak durun.

5) Zorunluluktan değil geleceğinize olan sorumluluktan dolayı kendinizi ve başkalarını riske atmaktan uzak durun.

6) Siz yaşamı sevmeseniz bile yaşamın sizi sevdiğini bilin.

7) Dönüşü olmayan “keşke” “eyvah” “ben ne yaptım” yerine ben sorumluluğumun ve geleceğimin bilincindeyim deyin. Bunu kendiniz için yapın.

“Herhangi olumsuz bir durum nedeniyle sıkıntı çekmek zorunda olmadan yaşama hakkına sahipsiniz.”

Mustafa Kılınç

Sevgilerimle…

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN