OKUL SERVİSLERİ ZAMLANDI

3 Ekim 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
543 defa okundu.
OKUL SERVİSLERİ ZAMLANDI

images

Kırşehir’de yolcu taşıyan dolmuşlarda sivillere yapılan yüzde 20’lik zammın ardından şimdi de okul servis ücretlerine zam geldi.

 

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından dolmuş hatlarına yapılan yüzde 20’lik zamla birlikte okul servis ücretlerine de zam yapıldı. Bu çerçevede şehir merkezinde ilköğretim öğrencileri 90 TL’ye, ortaöğretim öğrencileri ise 100 TL’ye taşınacak. Şehir merkezine uzak mevkilerden yapılacak taşımacılıkta ise 120 TL servis ücreti ödenecek.
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, okulların açılmasıyla birlikte okul servis ücretlerinin zamlı tarife ile hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, “Okul servis ücretlerinde bu sene bir değişiklik var. İlkokul öğrencilerine şehir içinde 90 lira, liseler 100 lira; uzak mahallelerden taşımacılıkta da 120 lira olarak fiyatları belirledik. Mesafelere göre fiyatlar belirleniyor. Geçtiğimiz yıl 80 liraydı. Şu an mesafeye göre 60 liraya çektiğimiz okullar da var. Kındam, Gölhisar, Çatı Yapı gibi uzak yerlerden gelenlere 120 lira servis ücretlerimiz” dedi.

Kırşehir’de servis hizmetinde bugüne kadar hiçbir kaza ve üzücü bir olayın yaşanmadığını dile getiren Tekin velilerin çocuklarını taşıyan servisleri ve firmaları yakından takip etmelerini istedi.

Mehmet Tekin, “Çocukların güvenliği konusunda bu sene daha titiz davranıyoruz. Hem Emniyet olarak, hem Şoförler Odası olarak, hem de okul idareleriyle görüşüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile de istişarelerimiz oldu. Toplantı yaptık. İlimizde yaşanmadı, ama çevre illerde yaşanan talihsiz olaylar oldu. Araçlarımızda kamera sistemi var. Öğrenciler her ne olursa olsun kesinlikle velisine danışılmadan hiçbir şekilde yolda indirilmeyecek. Öğrencinin özel isteği olursa velisinden izin alacağız. Hiçbir şekilde hiçbir arkadaşımız hiçbir çocuğu yolda indirmeyecek. Nereden alındıysa oraya bırakılacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha fazla önem gösteriyoruz. Velilerimize de çok iş düşüyor. Denetleyici de velinin kendisi olacak. Çocuğu hangi araçla gidiyor, servis aracı şoförünün muhakkak telefonunun velide olması gerekiyor. Veli de bu işin takipçisi olacak. Çünkü çocuklarımıza bazen söz anlatamıyoruz, dinletemiyoruz. Arkadaşlarımızın bu noktada sıkıntıları oluyor. Emniyet açısından araçlarımız güvenli, tüm araçlarımızda emniyet kemeri bulunuyor. Bu sene daha fazla titizlik gösteriyor. Çok şükür bu zamana kadar hiçbir şey olmadı, umarız bundan sonra da olmaz. Velilerin bu işe daha fazla özen göstermesi lazım. Çünkü bazı velilerimiz var, çocuğunun hangi servis aracı ile gittiğini dahi bilmiyor. Kim taşıyor bilmiyor. Velilere büyük iş düşüyor. Bu sene biraz daha düzene oturtturmak, biraz daha iye olsun istiyoruz” tavsiyelerinde bulundu.

Dolmuş hatlarına yapılan zamla ilgili de açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, “Biz zam alalı 2,5 yıl olmuştu. Tekrar bir zam başvurumuz oldu. Öğrenciye zam almadık. Öğrenci yine 1,50 TL’den, sivili de 1,75 TL’den 2 TL yaptık. Bu şekilde taşımacılımızı yapıyoruz. Bilindiği gibi gelen ağır şartlar, araç sigortalarımız çok yükseldi. Yüzde 30 civarında bir zam geldi. Bugün bir aracın sigortası 1,500 TL civarında. Yine 1,500 TL civarında vergilerimiz var. Gelir vergimiz de dahil yıllık 5-6 bin TL civarında giderimiz oluyor. Bu yüzden mecburen zam almak zorunda kaldık. Bundan önce ki zam 2,5 yıl olmuştu. Öğrencilerimiz mağdur olmasın diye, çevre illeri de geçmemek kaydıyla, onların da görüşlerini de alarak fiyat ayarlaması yaptık. Sivil 2 lira, öğrenci eski fiyat 1,50 liradan taşıyoruz. Yüzde oran gözetmedik, çünkü öğrenciye de vermek zorunda kalacaktık. Halkın durumu da düşünülerek şu an için bizce yeterli bir zam. Zam sadece merkeze bağlı mahalleleri kapsıyor. 8 hattımız var, 8 mahalleyi bağlıyor. İlçeleri, İlçe Belediyeleri belirliyorlar” açıklamalarına yer verdi.

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN