7 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2208 defa okundu.

Muddy, “Cahildim Dünyanın Rengine Kandım” türküsüne ses oldu

Kayseri’de Muddy Rüzgarı Esti

Adıyamanlı Müzik öğretmeni Adayı Mustafa Muddy Gökdemir Cuma günü sahne aldığı Kayseri Jimmy Joker Coffee’de Kırşehirli Bozkır’ı Tezenesi Neşet Ertaş’ın en çok sevilen türküleri “Cahildim Dünya’nın Rengine Kandım ve Gönül Dağı” türkülerine ses oldu.

Sahne aldığı yerlerde mutlaka Neşet Ertaş eserlerine de yer veren Mustafa Muddy Gökdemir aralarında Kırşehirlilerin de olduğu sahne programında büyük beğeni topladı.

Mustafa Muddy Gökdemir Gazetemiz Muhabirine yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti; “Hayatımda derin izler taşıyan üç sanatçı vardır. Bunlardan ilki Kıvırcık Ali benim canım ciğerimdir. Onun bendeki yerini anlatmaya kelimeler yetmez. İkincisi Bozkır’ın Tezenesi Kırşehir’in vazgeçilmezi Neşet Ertaş. O da benim için hayatımda büyük bir öneme sahiptir. Neşet Ertaş’ın rızasız lokma yemeyen, harama el sürmeyen bir halk ozanıdır. Büyük Üstad Ertaş’ın ülkedemiz de halk müziğini yeniden itibarlı bir hale getirdi. Üçüncüsü ise Mahsuni Şeriftir. Onun da bende ayrı bir yeri vardır. Elimden geldiğince bu üç güzel adamın eserlerine kendi yorumlarımla ses olmaya çalışıyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum. Bu üç güzel üstadla ilgili ne desem az. En büyük hayranlarından biri de benim. Hatta evimde Neşet Ertaş, Can Alim ve Mahsun-i Şerif’in fotoğraflarının olduğu duvarda asılı halılarım da var.”

Aralarında Kırşehirlilerin de olduğu Jimmy Joker Caffee’de gerçekleştirilen program müzikseverlerin Mustafa Muddy Gökdemir’e eşlik ederek beğenilerini alkışlarla dile getirmeleri ile son buldu.  (Haber: Didem CEYLAN)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN