KİŞİLER SADECE ZİHİNLERİYLE SINIRLI DEĞİLDİR

11 Haziran 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1718 defa okundu.
     KİŞİLER SADECE ZİHİNLERİYLE SINIRLI DEĞİLDİR

        mustafa kılınç resim

 

“Liderlik, başkalarına görünmeyeni görebilme vizyonuna sahip olabilmektir.”

Mustafa KILINÇ

 

En çok sevdiğim sözlerimin arasında yer alan başkasına görünmeyeni görebilme vizyonuna sahip olmak benim için bir anahtar özelliğindedir. Umarım sizin için de anahtar olur ve onu kullanırsınız.

Kişiler sadece zihinleriyle sınırlı değildir. Çünkü kişilerin kendi “zihinlerini izleme” gücü vardır. Birçoğumuz bu gücün farkındayken birçoğumuz da bu güçten yoksun olarak yaşam yolculuğunda ilerliyoruz. Mucize ile tanışan, onunla bulaşan kişiler için bu “güç, her an kullanımınızda olacaktır. Bu güven ve rahatlıkla yolculuğumuza devam edelim.

Kutsal Kâse beyninizin içinden geçen düşünceleri bir nehrin akışını seyreder gibi izleme yeteneğinizi kullanın. Bırakın her taraftan yoğun bir şekilde gelen düşünce bloklarını sadece izleyin. Bırakın akıp gitsinler. Bunu yapmanın en keyifli ve kolay yolu; boğaz kenarında oturduğunuzu hayal edin. Geçen gemileri durdurmak, onları yönlendirmek için ne yapabilirsiniz? Sadece onlara bakarsınız ve onlar kendi rotaları doğrultusunda ilerlemeye devam ederler. Hepsi bu.

Zihninizi meşgul eden düşünceleri dinleyebilmeniz, zihninizin dışında olduğunuzun bir göstergesidir. Beyninizin içinden geçen düşünceleri izlemek, aslında beyninize hükmetmenin gücünü verir. Bu basit sihirli gücü fark etmek ve kullanmak, kişilerin yaşamını değiştirmek için bir sihirli değnektir.

Düşünceleri “üreten” kişi yalnızca biz olduğumuza göre, düşüncelerimizi değiştirme sorumluluğu da bize aittir. İşte muhteşem döngü. Her şey size ve bana bağlı. Topu kimseye atma hakkımız yok. Ne güzel değil mi? Aldığımız sonuçlardan sorumlu olan yine biziz. Durun durun bir dakika bu söylemime itiraz eden ellerini havaya kaldıran, yerinden fırlayan kişileri görüyor, duyuyor ve hissediyorum. Çevremizdeki kişiler, koşullarımız , çaresizliğimiz bizim dışımızda gelişen ve oluşan sonuçlardan dolayı kurban olan bizler ne yapacağız? Bunlarda mı bizim suçumuz. Biz ne yapabiliriz ki diye bağırıyorlar. Durun. Hem de öyle bir sıkı durun ki bugüne kadar hiç yapmadığınız şekilde güçlü olsun bu duruşunuz.

Her ne olursa olsun bunları engelleme gücüne belki sahip değilsiniz fakat olayların karşısındaki duruş ve davranışlarınızı seçme gücü sizin elinizde. Muhteşem sihir “Düşünce

                                                                                                         

yapınızda” ya kurban olur sorumluluğu atarsınız ya da sorumlu olup yapmanız gereken her ne varsa onu yaparsınız. Kurban olmak mı? Sorumlu olmak mı?

Olumlu olmak ya da karamsar olmak görünürde sonuçları değiştirecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Daha sağlıklı ve iyimser bir bakış açısına sahip olmak ve mucizelerin kapısını açmak artık imkansız değildir.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN