KIRŞEHİR’DE BELEDİYE VE DOLMUŞCULAR HENÜZ UZLAŞAMADI

12 Ocak 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1831 defa okundu.
KIRŞEHİR’DE BELEDİYE VE DOLMUŞCULAR HENÜZ UZLAŞAMADI

Kırşehir Belediyesinden Vaktinde Minibüs Hattı Alarak Ciddi Paralar Ödeyen 121 Minibüs Esnafıyla Kırşehir Belediyesi Arasında, Minibüsçü Esnafının Hat “Satın Almadan Doğan Hukuki Sürecini Koruma” İle Kırşehir Belediyesinin “Ortaklık Teklifi” Karşı Karşıya Gelmiş Bulunuyor.

 

 KIRŞEHİR’DE BELEDİYE VE DOLMUŞCULAR HENÜZ UZLAŞAMADI

Kırşehir’de Değişik Güzergâhlarda 121 Dolmuşçu Esnafımız Var. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci En Son Olarak 10’u Üniversite 5’i Kındam Güzergâhı Olmak Üzere 15 Dolmuş Hattını Süresiz Olarak Satmıştı.. 10 Adet Minibüse Verilen Üniversite Hattında KDV Hariç 370 Bin TL’ye Kadar Tek Hat Satıldığı,  Kırşehir Belediyesi Gelir Elde Ettiği. Yine Son Olarak 5 Adet Kındam Hattı da Minibüs Esnafına Satıldığı ve Bu Hatların Her Biri En Düşük 32 Bin TL’ye Gittiği Öğrenildi.. 

Şimdi Kırşehir Belediyesinden vaktinde ulaşım minibüs hattı alarak ciddi paralar ödeyen 121 minibüs esnafıyla Kırşehir Belediyesi arasında minibüsçü esnafının hat satın almadan doğan hukuki sürecini koruma ile Kırşehir Belediyesinin ortaklık teklifi karşı karşıya gelmiş bulunuyor.

“Belediye; Hem Bizlere Hat Sattı Şimdi De Kazancımıza Ortaklık Teklif Ediyor.”

Gazetemize gelerek açıklamalarda bulunan Dolmuşçu esnafı “Kırşehir Belediyesinin kendilerine bizimle ortak olun % 20’si Belediyenin olsun isteyen dolmuşçu Şoför olsun yönetimi de bizden olsun” teklifiyle geldi. Bu durumu hat satın alan ve ciddi paralar ödeyen bizlerin hukukunu yok saymak olarak değerlendiriyoruz. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci hem bizlere hat sattı şimdi de kazancımıza ortaklık teklif ediyor. Bu durumu doğru bulmuyoruz” dediler

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin

“121 Dolmuşçuya Zarar Vermeden Ortak Nokta Bulunmalı”

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin de, yapılacak ulaşım mastır planı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye’nin ulaşım master planının yanındayız. Ancak bu işten ekmek yiyen 121 dolmuşçu esnafımız var. Bunlara zarar vermeden ortak noktayı bulmamız gerekiyor. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile görüştük ve son kararımızı kendisine ilettik. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin büyüyen, değişen ve gelişen Kırşehir’de ile ilgili değişimine hazırız. Ne gerekiyorsa da yapacağız. Yeter ki dolmuşçu esnafı bu uygulamadan zarar görmesin. Bizim çözümlenemeyecek dayatmamız yoktur ve olamaz” dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci

“Çağrımı Burada Son Kez Tekrarlıyorum. Henüz Daha Geç Değil.”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise “Dolmuşçu kardeşlerimize bir çağrı yapmıştık ve bu çağrımı burada son kez tekrarlıyorum. Henüz daha geç değil. Personel almadık. O açıdan hafta sonunda cemiyet başkanı ile de görüştüm. Kendisine görüşümü tekrarladım” derken bu konuda özetle şu görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyor..

“Gelen otobüsler engelli vatandaşlarımız için özel tasarlandı. İlk etapta 10 otobüsü getirdik. Parça parça geliyor. Bu ayın içerisinde geri kalan otobüslerimizde tamamlanır. Dolmuşçu kardeşlerimize bir çağrı yapmıştık ve bu çağrımı burada son kez tekrarlıyorum. Henüz daha geç değil. Personel almadık. O açıdan hafta sonunda cemiyet başkanı ile de görüştüm. Kendisine görüşümü tekrarladım. Bizim arzumuz ve isteğimiz şoför kardeşlerimizle bu işi yapmak ve onların işlettiği bir sistemle Kırşehir’de ulaşımı çağın gerektirdiği en güzel şekilde en hızlı, en konforlu, en ekonomik ve en güvenli şekilde her yere ulaşılabilen bir ulaşım ağını hayata bizim için farzdır.  hızlı, konforlu, güvenli bir şekilde ulaşımı sağlamazsanız bu hizmetlerin hiçbir anlamı yok. Bizim derdimiz kimse ile bir çatışmaya girmek değil. Yaptığımız her işte pazaryerini yaparken de hep böyle bir diyalog içerisinde, terminali yaparken de hep böyle konuşarak işlerimizi çözmeye gayret ediyoruz ama bir duruşunuzun olması lazım. ‘Bunu yapma’ diyorlar. Öyle bir şey yok. Bunu yapacağız, bu şehir için zaruri ama diyoruz ki gelin birlikte yapalım. Daha güzel bir teklif var mı? Hatta kâr ederseniz bize kira ödeyin. Biz oradan alacağımız kira ile bir şey olacak değiliz; almayı veririz. “

Gazetemiz 40 arena; şehir ulaşımında dolmuşçu belediye çekişmesinin perde arkasını aralayarak, önümüzdeki süreçte tüm taraflarıyla konuyu masaya yatırıp, her konuda olduğu gibi bu konuda da kamuoyuyla paylaşacak

40 Arena Haber Merkezi

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN