Kırşehir ve AKP! AKP’nin kurtları…

21 Haziran 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2597 defa okundu.
Kırşehir ve AKP! AKP’nin kurtları…

BİLİNİZ Kİ; MANTARA, KURT KÖKÜNDEN DÜŞER…

Kırşehir ve AKP! AKP’nin kurtları…

Parti ağaları birilerini önce kendi seçiyor. Sonra O birilerini  ‘seç’ diye halka dayatıyorlar, halka seçtiriyorlar. Oy kullanma işine; özgür iradesi olan seçme seçilme hakkı elinden alınmış vatandaşa; ‘işaret’ edilen adamı seçmek; nasıl oluyor da dayatma değil de,  yurttaşlık görevi oluyor! Ben; beni temsil etmeyen birilerine neden oy vermeliyim. Şehrin adına seçilmiş kişi neden bu ülkeye, bu şehre, yurdum insanına hizmet etmezde. Seçilmek için neden milyonlarca lira harcar cebinden. Daha çok kazanmak için mi?

Kırşehir AKP Milletvekili aday Mustafa Kendirli… Eski İl Başkanı ve Belediye Başkanının İş ortağı. Bu Kişiyi AKP Genel Başkanı Erdoğan görevden aldı. Yerine eski milletvekili Muzaffer Aslanı oturttu. Kendirli’yi Yolsuzluktan mı! FETÖ örgütüne karışmaktan mı! Hizmette kusur ettiği için mi! Görevden aldı! Meçhul!

Kendirli iyi adamsa neden görevden aldı? Bu bir muamma.  Kötü adamsa neden Kırşehir Milletvekili adayı  yaptı? Bu daha kötü! Bu soruların cevabı kimde? Bu şehir oyuncak kutusu mu. Devir dök. Millete toplat… Niçin ve Nedenleri belirsiz. İl başkanlığı görevine layık görmedikleri veya bu işi yürütemediğine kanaat getirilen bir kişiye bu millete milletvekili adayı yapmak. Bu toplum bu kadar gözü kör, kulağı sağır oldu. Anlamına gelir. Hani; “Ben odunu seçtiririm” mantığı var ya!

Eskiler 16 yılda ne yaptılar. Bunlar giderse ne yapacaklar? Birilerine fırsatlar yaratmanın ötesine geçmeyeceklerine adım kadar eminim. İşte size bir kaç örnek. Hizmeti bu millete ‘yatırım’ diye yutturmak. Yatırım İstihdam yaratır. Tıpkı ‘Şeker Fabrikası’ gibi. Kırşehir milletvekilleri fabrikanın satılmasına niçin göz yumdular. Hem de bir uçağın yarı fiyatına. Bir futbolcu transferi parasına. Sarayın 3 aylık gideri karşılığına.  Alıcısı yandaş olduğu için mi?

AKP ile Cek caklarla dolu 16 yıl.

Kırşehir uçuyor!!! Yalandan kim ölmüş. Bu yalanın arkasına takılanlar.

Kırşehir Çevre yolu 16 yıldır yapılmadı. 16 yılda 32 yalan söyleyen iktidar milletvekilleri her yıl ‘1’ KM yol yapım ihalesini bir yandaş müteahhide verselerdi. Bugün bu yol bitmiş olurdu. Çevre yolundan vazgeçtik. Üniversitenin doğru dürüst yolu yok. Olsun… Kaman’ın çevre yolu var!

Yozgatlı; Bakan Bekir Bozdağ, Yozgat Havaalanı inşasının temelini attı. Oradan Kırşehir’e geldi. Onlarca vaat salladı. Yaşar Bahçeci içinde iş ortağının da olduğu yeni vekil adayları için, diğerleri uçuramadı düşüncesiyle, Kırşehir ‘uçacak’ demiş!  Kırşehir nasıl olsa her palavrayı yiyor düşüncesi içinde olan FETÖ sevicisi bakan efendi şak şaklar arasında çekti gitti.

Kırşehir Havaalanı yapımı için 1991 yılında tahsis edilen 12 bin dönümlük arazi, çok değil 5 yıl önce AKP İl başkanı ve iki milletvekilinin girişimleri ile cevizlik yapma bahanesi ile elden çıkartılıyordu. Planları ortaya çıkınca düşünceleri sekteye uğradı. Şimdi bu arsanın akıbeti mi? Onlarca mandıra dolu.

Kırşehir’e havaalanı yapılmayacağını, Kırşehir milletvekillerinin güçsüz olduğunu biliyorduk. Hiç değilse Kızılırmak sahil bandından kısaltılmış Kapadokya Havaalanına ulaşım için kısa bir yol yapılsın teklifinde bulunduk. Bu projeyi 2007 yılında STK olarak hazırlayıp  Kırşehir valiliğine sunduk. Bu yol projesini Aksaray sahiplendi, geliştirdi. Kendi il sınırları içine çekti. Mikail Aslan Kırşehir’in elinden kaçan bu projeyi bilmesine rağmen seçim broşürüne koydu. Kırşehirli yerse diyerek.

Ak bayır bölgesinde Hazine arazisini almak isteyen Yandaşlar. Defterdarın, Milli Emlak Müdürünün ve Komisyon Başkanının arsayı istedikleri fiyata vermediği gerekçesiyle sürgün edildiğini kaçınız biliyorsunuz? Bana sorsunlar isimleriyle. Toplantıya katılan valinin, Milletvekilin sözde Kırşehirli iş adamlarının isimlerini vereyim.

Kırşehir’e Tren geliyordu. Yavaş dediler. Hızlısı gelecek dediler. Aradan 16 yıl geçti. Belediye Başkanı Buharlı lokomotifi Masal Parkına koydu. Güzergahı dahi olmayan demiryolu ağı için, bu yol  Şefaatli veya Yerköy bağlantılı desek, kendimizce bir güzergah çizip üzerine her 5 metrede bir; ayda 300 travers koysaydık, 16 yılda 30 Km ray döşenmiş olurdu.

Gerçek ve kandırma! Seçtikleriniz bu doğruları neden söylemezler!

AKP Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin 3 yıl önce ihalesini yaptılar. Sadece Şefaatli Kayseri için ihale bedeli 2 milyar 139 milyon 302 bin Lira. Kırşehir nerede? İktidarın İç Anadolu’da ki; Demiryolu Projesi Yozgat Nevşehir ve Kayseri’nin ilçelerinden geçen 139,27654 km’lik ray hattı. Ek olarak proje kapsamında 2.760,67 km. uzunluğunda 4 kaçış tüneli. Bakanlık projenin başlangıcı olan Ankara-Sivas Demiryolu Hattı Yerköy İstasyonu ile Kayseri Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı Erkilet İstasyonu arasında 3 farklı güzergah üzerinde çalışma yaptı. Proje kapsamında 27.392.000 m³ yarma, 8.847.000 m³ dolgu yapılacak.

Tren yalancıları, havaalanı arazisini parselleyen akıl. Kocabey Kavaklığı Milli Park masalı söyleyenler, 16 yıldır bu şehrin milletvekilleri…

Kocabey Kavaklığı Milli Park olma yolunda ilk adımı Rekreasyon alanı olarak attı. Proje ihalesi yapıldı. İlgili firma ihaleyi kaptı. Bir tek fidan dikilmedi.  Kocabey Kavaklığı, Kocabey köyünün, Aksaray ve Ortaköy’ün Odun ihtiyacını karşıladı. Ağaçlar Talan edildi. Bu talan yıllarca seyredildi. Ya sonra! ‘Zaten içinde bir şey yoktu’… Diyecekler. Birilerine peşkeş çekecekler.

Yıl 2005 Kırşehir Savcılı Hirfanlı sahil bandı iktidar tarafından “Turizm Alanı” İlan edildi. Ulaşım yoluna yönelik asfalt yamasından başka levha dikilmedi. Hiçte elzem olmadığı halde. Boztepe ilçesi yolu ıslah çalışması yapıldı. 5 binin üzerinde yetişkin Kara Çam kesildi. İktidarın ‘Turizm Alanı’ ilan ettiği bölge köy yolu olarak kalırken. Mitolojik hikayeler yüklü. Arkeolojik bölge,Hayvan mandıralarıyla yağmalandı.

Bu şehri Kaplıcalar şehri yapacaklardı!

Aksaray Milletvekilinin yakınına tahsis edilen Karakurt kaplıcası. Çürümeye terk edildi. Kiracı AKP Aksaray milletvekilinin kardeşi yıllarca işlettiği kaplıca için kuruş ödemeden çekip gitti. Kırşehir valiliği kapısına kilit astı!!! Bulamaçlı kaplıcası özel bir firmaya ‘sera’ olarak tahsis edildi.

Kırşehir vilayetinin müzesinin içi boşaltıldı. Yazma eserler Konya’ya gönderildi. Hitit Sunağı ve Hittit Aslanları Japon Arkeolojik müzesinin bahçesini süslemesi için gönderildi. Kültür Müdürlüğü ödenek yoksunluğundan Müze inşaatını yapamadı.

Bir kent dikey değil, yatay büyür dedik. Kırşehir’in ortasına yıktıkları Valilik binası için yeniden bina yapıyorlar. Hem de 11 kat.

TIGEM’e bağlı, Tilki çiftliği Muşluya 99 yıllığına kiralandı. Neden ve niçinleri; Mikail Aslan’a sorduk. Cevap vermedi.  O’nun yerine AKP Muş milletvekili telefonda beni tehdit etti.

Kaman Ana caddesi, üzerinden ‘Atatürk’ adını sildiler, yerine ‘Prens Mikasa’ adını bunlar verdi. Utanmadılar…

Verdiğimiz vergilerin ve ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek, ülke refah payının çarçur edilmesine karşı çıkmak, sorgulamak bizlerin doğal hakkı…  Siyaset ülkeye ve millete hizmet etme yeridir. Siyaset sizlere 2 yılda emeklilik ömür boyu ikbal arenası olmaktan mutlak çıkartılmalı…  Sizleri oraya hiç kimse zorla göndermiyor. Aday olmak için birbirlerinize attığınız çelmeler ve taklalar; bilinmiyor mu zannediyorsunuz?

Siyaset para kazanma, servet edinme yeri olmamalı. Bunun içindir ki; bu ülkede siyasete mutlak ‘Ahlak Yasaları’ getirilmelidir.

 

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN