KIRŞEHİR; “APAR- TOPAR BASKIN SEÇİM”İN, “APAR-TOPAR ADAYLARI” ARAYIŞINDA…

20 Nisan 2018
1 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1483 defa okundu.
KIRŞEHİR; “APAR- TOPAR BASKIN SEÇİM”İN, “APAR-TOPAR ADAYLARI” ARAYIŞINDA…

AKP’de Kimse “Aday Adayıyım” Diyemiyor. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, İktidar Partisi Aleyhinde Oy Kullanacağı Bilinen Değişik Partilerden Seçmenin, İyi Parti’den ya da CHP’den Çıkabilecek İsimlere Göre Bekleyiş İçinde.

KIRŞEHİR;APAR- TOPAR BASKIN SEÇİM”İN,

“APAR-TOPAR ADAYLARI” ARAYIŞINDA…

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Devlet Bahçelinin sert ve kesin ifadelerle,26 ağustos seçim davetini derhal daha da erkene, 24 Hazirana çekip, baskın seçim ilanı yapmasının ardından Kırşehir’de de siyasi partilerde yoğun bir aday belirleme telaşı başlamış bulunuyor.

AKP’ DE; İŞARET ALMADAN, KİMSE “ADAY ADAYIM” BİLE DİYEMİYOR

İlk anda tüm gözlerin üzerine çevrildiği iktidar partisi cephesinde hemen ulaştığımız tüm eski ve yeni siyasetçilerin tümü “aday adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “sakın öyle bir ibare kullanmayın partimiz işaret vermeden aday adayı olmamız mümkün değil” yanıtını veriyor.

Kamuoyuna siyasi kulisleri ulaştırmak için çırpınan yerel basın; AKP’de çaldığı kapıların tümünde, eski ve yeni milletvekillerinden de yöneticilerinden şimdilik eli boş dönüyor.

Baskın yerel seçimlerden önce, adı yoğun kulislerde Belediye Başkanlığı için gezen şehrin başarılı ve kitle tabanı yüksek siyasetçilerinden milletvekili Mikail Arslan’ın    genel seçimin yerel seçimin önüne geçmesiyle birlikte, aday olup olmayacağı en az kendi partisi kadar rakiplerini de düşündürüyor.

Kendisiyle görüştüğümüz ve “aday adayı mısınız” diye sorduğumuz Arslan; “açıklama yapmadan yazmayın” diyen diğer siyasilerin aksine “nasip meselesi inşallah” demekle yetindi.

AKP İl Başkanlığına talipken merkez ilçe başkanlığına getirilen, diğer parti yöneticilerinin aksine partici kimliğinden çok hemşeri kimliği ile öne çıkan Avukat Bilgehan Altaş’ın adı da, sürpriz aday adayları arasında dolaşıyor.

AKP kulislerinden sızan bilgilere göre; özellikle İYİ Parti ve CHP birinci sıra Adaylarının netlik kazanmasından sonra aday belirleneceğine dair ciddi emareler bulunuyor. Bu yönde her türlü istihbarat çalışmalarını bu iki partide muhtemel adaylar araştırmasına yoğunlaştıran iktidar partisi özellikle de Ticaret Odası Başkanlığını Kırşehir iş dünyasının geniş bir mutabakatı içinde ikinci kez kazanan Selahattin Ekicioğlu’nu, ciddi olarak  mercek altına da almış bulunuyor. Zira Ekicoğlu’nun kendi partisi dışında oluşacak adaylığının, kendilerini en az 1 milletvekilinden mahrum edeceğini varsayıyorlar.

Mikail Arslan’ın, muhalefetin gözünde “güçlü rakip” algısı neyse;  iktidar partisi içinde de Selahattin Ekicioğlu’nun durumu aynı algı içinde gözlemleniyor.

Kırşehir’de son referandum seçimlerinde “Kırşehir merkez oyları”nda yenilgiyle çıkıp hayal kırıklığı yaşayan AKP’nin “şehir merkezi” oylarından kaygılı olduğu da artık açıktan dillendiriliyor.

CHP’DE YILDIRIM KAYA’NIN ELİ GÜÇLENDİ

CHP’de İl Başkanı Yılmaz Zengin, Cahit Gürses, Gazi Özer gibi değişik defalar aday olmuş yüzlerin yeniden aday adaylığı telefuz edilirken Avukat Emine Özdemir’in aday adaylığı için resmen genel merkeze başvuru yaptığı öğrenildi.

Yine adı geçen CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, gazetemize yaptığı açıklama da; Türkiye çapında CHP delegasyonun kendisine verdiği büyük desteği unutmadığını, kendisinin ülkenin her noktasında politika yaptığını, özellikle Ankara’da bulunduğunu bu nedenle Kırşehir’de adaylık için bir talebi olmadığının altını çizerek şöyle dedi:”Kırşehir’den aday değilim. Ankara’dan da seçilsem Kırşehir’in zaten doğal olarak milletvekili olurum. Ama Kırşehir’de seçimi alıp partimi yılların yenilgisinden çekip alma sorumluluğumda bulunuyor.”dedi.

CHP’ye yakın kaynaklar aday adayı olmaması nedeniyle Kırşehir’den aday belirleme sürecinde Yıldırım Kaya nın elinin güçlendiğine dikkat çekiyorlar.

EKİCİOĞLU TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRDİ

Öte yanda chp genel merkezi düzeyinde Yıldırım Kaya da dahil; TSO Başkanı Selahaatin Ekicioğlu ismi üzerinde yoğunlaştıkları öğrenilirken kendisinin görüşlerine başvurduğumuz Ekicioğlu “bana daha kısa bir önce “Kırşehir iş dünyasını bana yüklediği görevimin başındayken politikaya atılmam katiyetle doğru olmaz. Bu yönde değişik kanallardan yoğun teklifler aldığım doğrudur. Kesinlikle görevimin başındayım ve aday olmayı düşünmüyorum”dedi

İYİ PARTİ’DE, İYİ HAREKETLENME

26 Ağustosta seçime gidilmeli” dediğinde ittifakın büyük partisinin bunu havada kapıp, İYİ Partiyi de seçime katılmakta “Muvazaalı” hale getirmek için “Haziran”a çekildiği iddialarının ortasında İYİ Parti’de Kırşehir’de yoğun kulisler yaşanıyor.

İYİ Parti teşkilat yapılanması içinde İl Başkanı Müfit Göçen üzerinde aday olması için baskılar oluştuğu öğrenilirken, Kırşehir Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü ve Başkan yardımcısı Asaf Kayaoğlu’nunda adı geçiyor.

Yine eski bakan Ramazan Mirzaoğlu, Doç.Dr.Yüksel Korkmaz,ve Mehmet Altıparmak’ında aday adayı olacaklarına yönelik bilgiler bulunuyor.

MUHALİF TABANIN GÖZLERİ İYİ PARTİ VE CHP ADAYINDA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “iktidar partisi aleyhinde oy kullanacağı bildirilen; İYİ Parti, MHP tabanı,ve CHP seçmeninin;    İYİ Parti’den ya da CHP’den çıkabilecek  isimlere göre, yoğun bir oy geçirgenliği içinde bekleyiş içinde bulunduklarına dair gözlemlerde ciddiyetini koruyor.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1 Yorum Yapıldı.
  • Iyi partinin aday Adayı akçakent eski belediye başkanı Bekir Türkay. Bekir türkay Kırşehir'de 30 yıldır siyaset yapıyor bölge halkı tarafından da sevilir ve sayılır
    20 Nisan 2018 19:10

Yorumlar Kapalı.

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN