Kasap Et Derdinde, Tatlıcılar Tatlı

25 Ağustos 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
857 defa okundu.
Kasap Et Derdinde, Tatlıcılar Tatlı

Kırşehir’de Tatlı Satışı Yapan İş Yerlerinde Kurban Bayramı Yoğunluğu Yaşanıyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar misafirlerine ikram etmek için çeşitli tatlı türlerinin siparişini vermeye başlarken, tatlıcılarda da tatlı bir telaş başladı.

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala baklava siparişleri alan tatlıcılar, arife gününde siparişleri dağıtmak için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bayram arifesinde aldıkları tatlı siparişlerini yetiştirmek için yoğun bir mesai ile çalışan tatlı imalatçıları, iş yoğunluğundan memnun olduklarını belirttiler. Baklava almak için bayramın son günlerine kala tatlıcıların yolunu tutan müşteriler, işyeri sahiplerini oldukça yorgun düşürdü. Müşterilere siparişleri dağıtmak için yoğun bir çaba içerisine giren işyeri sahipleri, siparişlerin çokluğundan yorgun düştüklerini belirtti.

Yapımı zahmetli olduğundan artık kadınlar evde yapmayı tercih etmiyor bu nedenle işlerlimizde yoğunluk yaşanıyor diyen tatlıcı esnafı; “Kurban’da çok şükür işlerimizde artış oldu. Kurban Bayramına az bir zaman kala vatandaşlarımız baklava siparişi veriyor. Şu ana kadar baya baklava siparişi aldık. Kırşehir halkı genellikle cevizli baklavayı tercih ediyor. Cevizli baklava kadar çok talep görmese de fıstıklı baklava siparişi de alıyoruz. Bir yandan aldığımız siparişleri yetiştirmeye çalışırken öte yandan sipariş vermemiş vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için de elimizde fazla tatlının olması için sürekli tatlı yetiştirmeye çalışıyoruz. Birkaç günden bu yana yoğun mesai harcıyoruz. Eskiden kadınlar evlerinde baklava yapıyorlardı, şimdi ise tatlıcıları tercih ediyorlar. Çünkü evde yapması zahmetli ve kıvamı tutturmak zor ama bizim kıvamı tutturamama gibi bir durumumuz söz konusu değil” şeklinde konuştular.

HABER: ASLIHAN BUYRUK

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN