GENÇLER ZİRVE YAPTI

27 Mayıs 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
458 defa okundu.
GENÇLER ZİRVE YAPTI

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğince düzenlenen “Cemele (Çayağzı) Kalesi Gençlik Haftası Tırmanışı”nda gençler doruğa çıktı.

 

gençlik haftsı tırmanış

Çayağzı Kalesi’ne Gençlik Haftası tırmanışı düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteğinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğince düzenlenen “Cemele (Çayağzı) Kalesi Gençlik Haftası Tırmanışı” 24 Mayıs 2015 Pazar günü yapıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği’nin 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve “Haydi Gençler, Zirveler Bizim” temasıyla organize edilen etkinliğe toplam 27 sporcu ve 4 UMKE görevlisi katıldı. Sabah saat 08.30’da belediye binası önündeki parkta toplanan sporcular minibüsle Çayağzı (Cemele) Köyü’ne hareket etti. Köy Muhtarı Vedat Kasapoğlu tarafından karşılanan sporcular köy meydanındaki çay bahçesinde tırmanış için son hazırlıklarını yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Erdal Özbek ve Antrenör Adem Doğan tarafından yapılan son bilgilendirmenin ardından sporcular 2 UMKE görevlisi ile birlikte köy meydanından tırmanma yürüyüşlerine başladı.

Sıcak hava ve dik parkura rağmen kuzey yüzündeki rotayı kullanan sporcular herhangi bir olumsuzluk yaşamadan üzerinde tarihi kalıntıların bulunduğu tepenin zirve noktasına ulaştı. Etkinliğe katılanlar zirve noktasında bulunan Türk Bayrağı altında şehitler anısına Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen edilen törenle tüm sporculara katılım belgesi verildi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN