“CHP” ve Kurultay

10 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2245 defa okundu.
“CHP” ve Kurultay

“CHP” ve Kurultay

Mustafa KILINÇ

Merhabalar sevgili dostlar. Yaşam ve içinde bulunduğumuz zaman ne garip değil mi?

Aslında herşey ama herşey tam anlamıyla bir ALGI. Tıpkı suyun yansıması gibi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ YENİ BİR MİLAT OLDU

27.Dönem Milletvekilliği ve Başkanlık sistemi seçimlerini geride bıraktık. Her yarışta olduğu gibi kazananlar ve kaybedenler oldu. Bu durum gayet doğal. Doğal olmayan şey CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Sayın “İNCE” nin davranış ve düşünce kalıplarındaki tutarsızlık.

TUTARSIZ OLMAK KÖTÜDÜR

Bırakınız bir makama aday olmayı, bir vatandaş olarak da tutarsız olmak çok kötü değil midir?

Sizce… Bir gün öyle diyeceksiniz. Bir gün böyle diyeceksiniz. Kendinizle çelişki yaşayacaksınız. Bu durum tamamen sizin ağızdaki söylemleriniz ile gerçek içteki yaklaşım kalıplarınızın uyumsuzluğunun göstergesidir.

BAŞARIYI “TEK” BAŞINA SAHİPLENMEK

Muharrem İnce 24 Haziran seçimlerinde almış olduğu %30’luk oyu tamamen kendi başarısıy “mış” gibi bir algıya kapıldı. Bu algı onun aslında dünyaya bakış penceresinin bir ürünü aslında. Sözde tek adamlığa hayır diyerek karşı çıkacaksınız, sonra da kollektif elde edilen %30’luk başarı benim diye ortaya çıkacaksınız. Böyle bir şey söylem ve inanç tutarsızlığından başka neyle ifade edilebilir?

HEPİMİZİN CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM DİYEN “İNCE”’YE NE OLDU?

Hepinizin Cumhurbaşkanı adayıyım diyen “İNCE” her kesimden aldığı oylar sonucu %30’u gördüğünde birden bire ben kendimin Cumhurbaşkanıyım, keramet bende, “BEN” BEN BEN Benim Şahsım, oylarım CHP’yi geçti diye meydanlara çıktı. Ve işte o anda kendini bitirdi. Niyetin saf olmadığı yerde bilinçdışınız tüm gerçekliği bir ayna gibi yansıtır.

SÖZÜNÜN ÖNÜNDE DURMAK

İnsan olarak bizi diğer tüm canlılardan ayıran temel özellik nedir? Akıl, inanç, değer, algı ve muhakeme özelliği insanlar kendilerinden ve başkalarından verdiği sözlerin arkasında olmayı beklemez mi? Elbette. Peki Muharrem İnce ne yaptı. Hatırlayalım mı?

  • Ben herkesin Cumhurbaşkanı adayı olacağım dedi.
  • Ayrım kayrım yok dedi. Alasını yaptı.
  • CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğluna hitaben

“Kendisine rakip olmuş birisini partisinin Cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bugünden itibaren Genel Başkana rakip olmayacağım diyen “İNCE”, 24 Haziran sonrasında önce kurultayı benden duymayacaksınız diyerek başladı. Nereye geldi “Örgüt Çözer” noktasına. Ne oldu şimdi?

Tutarsızlık ve kendi söylemlerini inkar etmek. Bırakın Cumhurbaşkanı adayı olmayı, insan olana yakışmaz. Güvenin olmadığı yerde çelişkiler, tutarsızlıklar ortaya çıkar. Sayın Muharrem İnce’nin yapması gereken şey Kurultay ve Koltuk hesabı yerine kendi çalışma programına bakmasıdır. Elde edilen %30’luk sonuç, Muharrem İnce’nin şahsına ait bir başarı değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır.

Siyasi Arena da partisini düşünen siyasilerin tüm odağı;

  • Çıkan sonuçlardan ders almak
  • Nasıl farklı bir sonuç alabiliriz diye düşünmek
  • Sahada aktif olmak
  • Büyük amaçla bütünleşmek
  • Yerel seçimlere odaklanmak
  • Kazanmak için kararlı olmak
  • Vatandaşın mesajını doğru algılamak
  • Yaklaşım her şeydir ilkesini benimsemektir.

Bunun dışındaki eylemler ülke ve vatandaş için değil? Kendi koltuğum için siyaset yapıyorum demektir. 21yy. Türkiye’sinde karanlıkta göz kırpmak dönemi bitmiştir.

“Liderler ve yöneticiler, çalışanlara en iyi sonuçların rekabetle değil, işbirliği ile elde edileceğine dair güçlü mesajlar vermek zorundadır.”

Mustafa Kılınç

MUHTEŞEM BİR YAŞAM SÜRMENİZ DİLEĞİMLE…

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN