Çanakkale’den Günümüze Şühedanın Gölgesinde Programı Düzenlendi

20 Mart 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
467 defa okundu.
Çanakkale’den Günümüze Şühedanın Gölgesinde Programı Düzenlendi

Vali Şentürk, Çanakkale Zaferinin 103. Yılı münasebetiyle Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi’nin hazırladığı “Çanakkale’den Günümüze Şühedanın Gölgesinde” adlı programa katıldı.

Çanakkale’den Günümüze Şühedanın Gölgesinde Programı Düzenlendi

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Orhan Ekemen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçarslan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Okul Müdürü Sezgin Akgün, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada program akışı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ardından öğrencilere hitap eden Vali Şentürk, böylesine güzel ve anlamlı bir programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Çanakkale’de şehit verdiğimiz vatan evlatlarını dünden bugüne rahmetle andıklarını belirten Necati Şentürk, “Biz savaşa girdiğimizde asla geri dönmeyi düşünmeyiz, bunun ihtimalini bile hesaplamayız. Topyekün, millet olarak savaşırız. Mesele din, vatan toprağı olursa sonumuzu asla düşünmeyiz. Bugün de Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimiz ecdadına yakışır bir şekilde mücadele veriyor. Geri dönmeyi asla düşünmüyorlar. Düğüne gider gibi, şehit olacaklarını bile bile savaşa gidiyorlar. Bu ordu bin yıl islâmın sancaktarı oldu, Hakk’ın yeryüzündeki kılıcı oldu. Sizin gibi gençlerimiz var oldukça devletimiz ebediyen yaşayacaktır. Bu duygularla şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize baş sağlığı diliyoru. Programı hazırlayıp sunan öğrencilerimizi de Çanakkale’ye göndereceğimin sözünü veriyorum.” dedi.

Milletvekili Salih Çetinkaya da konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız siz gençlere çok değer veriyor. Bu programda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Milli ve Manevi değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, “Ecdadımıza, şehitlerimize, şanlı tarihimize layık birer vatandaş olursak, vatan borcumuzu ancak ödeyebiliri.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından çeşitli şiirlerin okunduğu ve türkülerin seslendirildiği program, öğrencilerin Gündoğdu Komando Marşını okumaları ile sona erdi.

(Valilik Basın Bürosu)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN