Baştacımız Beceriksiz Ellerde

12 Eylül 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
809 defa okundu.
Baştacımız Beceriksiz Ellerde

Sofraların Olmazsa Olmazı Hatta Deyim Yerindeyse Sofralarımızın Baş Tacı Olan Ekmek Beceriksiz Ellerde

Aşımız, kavgamız, baş tacımızdır ekmek… Ancak bizim için bu kadar önemli olan gıda kaynağı, sorumsuz ve beceriksiz ellerde, hijyenden uzak el arabalarında hatta yol kenarında yerde kenarları delikli selelerde satılıyor.  Hijyenik koşullardan uzak şekilde satışa sunulan ekmeklerin hiçbir denetime tabi tutulmadan sağlıksız bir şekilde satılıyor olması halk sağlığı açısından kaygı verici bir tablo ortaya koydu. Kırşehirliler toz toprak içindeki caddelerde ekmeklerin üstü açık bir şekilde satışa sunulmasının Kırşehir’e yakışmadığını belirterek yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

İÇLER ACISI MANZARA

Kırşehir’de Pazar yeri karşısında bakkalın önünde ki manzara görenleri hayrete düşürüyor. Bakkalın önünde bulunan ekmek dolabının yanında yerde delikli sele içerisinde, ağzı açık halde bulunan ekmek sağlığı tehdit ettiği gibi görenleri de adeta ekmekten soğutuyor. Arabaların sıklıkla geçmiş olduğu yol güzergâhının üzerinde bulunan ve kenarları delikli ekmek selelerinin yerde bulunması vatandaşlar tarafından büyük tepkiye neden oldu. Bu durumu gören vatandaşlarımız Gazetemiz 40 Arena’ya yaptıkları açıklamasında şunları kaydetti; “ekmeğin bu denli sağlıksız koşulda satılıyor olması gerçekten içler acısı bir durum. Bunu bu şekilde yol kenarına bırakan esnafın kendisini vatandaşların yerine koyup o şekilde davranması gerekiyor ama görüyorum ki vatandaşlar kimsenin umurunda değil. Eminim ki bu şekilde satılan bir ekmeği kendisi dönüp de elini bile uzatıp almaz ama konu bizler olunca kimsenin umurunda olmuyor. Sağlığımızı tehdit ediyor mu? Ekmek toz oluyor mu? Bunlar hiçbir şekilde umurlarına gelmiyor” şeklinde konuştular.

POŞETTE SATILMALI

Türkiye’de toplumun günlük enerjisinin yüzde 44’ünü ekmekten karşıladığını belirten Uzmanlar, poşet içerisinde satılan ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi; “sağlıklı olmak ve bedeni korumak adına beyaz un yerine tam buğday unundan yapılan ekmeklerin tüketilmesi gerektiğini de vurguladı. Ekmeğin içinin tam beyaz değil de, hafif sarımsı yani buğday rengi olmasının önemli olduğunu anlatan Uzmanlar, “Emeğin içi Çok beyaz olunca içerisinde katkı kullanıldığı anlaşılıyor. Ayrıca vatandaşların ruhsatlı ve sağlık açısından güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları gerektiği, açıkta satılan ürünlerden uzak durmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu”.

HABER: ASLIHAN BUYRUK

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN