Bağbaşı’nda 2 etap hazırlığı

20 Ağustos 2014
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1394 defa okundu.
Bağbaşı’nda 2 etap hazırlığı

Ahi Evran Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolle yapımına başlanan binalarda sona yaklaşıldı.

Bağbaşı’nda 2 etap hazırlığıBağbaşı Yerleşkesi’nde TOKİ tarafından yapılan 1. etap binalarda sona yaklaşılırken, 2. etap inşaatların yapımı da ihalesinin tamamlanmasıyla Ağustos ayı içerisinde başlatılacak.

Ahi Evran Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolle yapımına başlanan binalarda sona yaklaşıldı.

Ahilik Kültür Merkezi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve stadyumun maraton tribününün yer aldığı 2. etap inşaatların yapımı da Ağustos ayı içerisinde başlatılacak.

Protokol gereği iki farklı etap halinde yapılması planlanan birim binalarından ilk etapta tamamlanacak olan binaların yapımına geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlanmıştı.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’nde 6 salon ve toplam 185 ofisten oluşan, 9.756,89 metrekare inşaat alanına sahip, 2.372,10 metrekare zemin oturum alanında bodrum, zemin ve 3 normal kat üzerine inşa edilen Rektörlük binası; 37 derslik, 11 laboratuvar, 6 cep sınıfı ve 3 amfisi bulunan 13.802,00 metrekarelik alana sahip, 4.025,00 metrekare zemin oturum alanı ile ayrıca öğretim elemanları ve idari personel için de 51 ofis ve 2 toplantı odası bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu; iki etapta tamamlanacak olan 21.470.00 metrekare saha alanı olmak üzere toplam da 39.734.00 metrekare alana sahip, FİFA standartlarına uygun olarak yapılan ve olimpik atletizm pisti, gülle atma, uzun ve üç adım atlama, sırıkla yüksek atlama ve kum havuzu alanları ile tartan pist ve sentetik futbol sahası çimi, 4.8 metre yüksekliğinde 8.86 metre genişlikte LED ekranın yerleştirileceği ve 2. etap kapsamında üstü kapalı Maraton Tribünü’nün yapılacağı stadyum inşaatlarının yılsonuna kadar bitirileceği bildirildi.

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’nde TOKİ ile yapılan anlaşma doğrultusunda devam eden inşaatların yanı sıra Ahi Evran Üniversitesi olarak yapılan inşaatlarla ilgili haber ekibimize bilgiler veren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, 2. etapta yer alan Ahilik Kültür Merkezi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve stadyumun maraton tribünü inşaatının Ağustos ayı içerisinde başlatılacağını açıkladı.

Bağbaşı Yerleşkesi’nde yapımı devam eden ve yeni başlayacak olan binaların tamamlanmasıyla Ahi Evran Üniversitesi’nin uzun yıllar ihtiyaç duyacağı fiziki mekan ihtiyacını karşılamış olacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, “Üniversitemiz fiziki büyümesine devam ediyor. Bu bağlamda da TOKİ ile yaptığımız anlaşmanın 1. etabında olan inşaatlarımız sona yaklaştı. Rektörlük binası, Yabancı Diller Yüksekokulu ve 5 bin kişilik stadyumumuz bu yılsonuna kadar bitecek.

TOKİ dışında yaptığımız diğer inşaatlarımız da var.

Eğitim Fakültesi kampusuna yaptığımız bir kreşimiz, Eğitim Fakültesi duvar inşaatımız, Mucur Meslek Yüksekokulu’na yaptığımız ek binamız, yine bu kampus içine yaptığımız araç işletme binamız bunların hepsi bu yılsonuna kadar tamamlanacak inşallah.

Bunun ötesinde de 2. etapla ilgili TOKİ inşaatlarının ihale süreci tamamlandı. Yüklenici firma belirlendi, yer teslimi yapılıp inşallah Ağustos ayı içerisinde 5 tane yeni inşaatımız başlayacak. Ahilik Kültür Merkezi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve stadyumun maraton tribünü inşaatını da 2. etapta başlatacağız.

İnşallah bu yılsonuna kadar da bu binaların kaba inşaatlarında belli bir düzeye gelinmiş olacak. Böylece üniversitemizin uzun yıllar ihtiyaç duyacağı fiziki mekan ihtiyacını da karşılamış olacağız” dedi.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN