Ahi Gençlik Kampı Öğrencileri Ağırlıyor

19 Ekim 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1135 defa okundu.
Ahi Gençlik Kampı Öğrencileri Ağırlıyor

Etik ve İnsani Değerler Eğitimi, Önemli Şahsiyetlerin Hayatları ve Eserlerinin Tanıtımı Konularında Bilgilendirmeler Yapılıyor

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajındaki ‘Ahi Evran Gençlik Kampı’ alanında düzenlenen 2017 yılı Gençlik Kampları’nın 11. dönem yaz sezonu misafirleri gelmesiyle birlikte Kırşehir’in tarihi yerleri geziliyor. Kendi inancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde her yıl düzenlenen Gençlik Kampları’nın 11. dönem yaz sezonunda da Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşıyor. 11. Dönem Kamp öğrencileri Kırşehir’ in tarihi mekanlarından Cacabey Medresesi’ ni ve Ahi Evran Camii’ni ziyaret etti. Gençler ardından kent merkezindeki türbeleri, tarihi, turistik ve doğal mekanları gezdi.

Yeşil (Doğa) Kamp: Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı

Kapasitesi 264 kişilik kamp bungalov evler ve 2 katlı misafirhaneden ve 78 odadan oluşuyor. Kampta etkinlik olarak ; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi faaliyetler yapılıyor. Kampta gençlerin kişisel gelişimi için ;zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, Sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, Etik ve insani değerler eğitimi, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Gençlerden, kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getirmesi isteniyor. Gece ve gündüz ısı farklılığı çok olacağından (gündüz sıcak-gece serin) ikilim koşuluna ve yağmura uygun kıyafetlerin getirilmesi öneriliyor. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmesi talep ediliyor. Kampta gece-gündüz sıcaklık farkı yüksek oluyor. Ortalama sıcaklıklar; gündüz: 20 – 25 gece: 5 – 10 derece. Kırşehir’ in Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajındaki ‘Ahi Evran Gençlik Kampı’ alanında 2017 yılı Gençlik Kampları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ‘Gençlik Kampları’ etkinliği düzenlenecek. Kamp boyunca, gençlere yönelik olarak paintball, okçuluk, halk oyunları, tiyatro gibi aktiviteler yapılarak kamp döneminin çok daha keyifli geçirilmesi sağlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden Milli Eğitim Bakanlığı’ na ait tesisler okul dışı zamanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı insan kaynağı ve tesisleri de Milli Eğitim Bakanlığı’ nın faaliyetlerinde kullanılıyor. Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda kendi inancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen gençlik kampı etkinliğinde gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşayacak.

Kampı Faaliyetleri

Kırşehir’ in Kaman ilçesinde Hirfanlı Barajı bölgesinde bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı’nda; binicilik, futbol, voleybol, basketbol, matrak, ok atma, masa tenisi, langırt, bisiklet, paintbol, kano gibi sportif faaliyetleri yapma imkanı bulan gençler, çevre illere düzenlenen gezilere katılırken izci kampı sayesinde doğa ile iç içe yaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen personeller, düzenlenen kamplarda görev yapıyor. Birçok imkan sunulan Ahi Evran Gençlik Kampı’nda öğrenciler, Kuran-ı Kerim ve siyer dersleri ile hadis okuma saatlerinin yansıra farklı birçok branş da spor yapma fırsatı yakalıyor. Sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birçok faaliyette bulunan gençlere Ahilik Araştırma Merkezi (AKAM) Müdürü Öğretim Üyesi Kazım Ceylan tarafından erkek gruplara Ahi Evran ve Ahilik hakkında kız gruplara ise Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum teşkilatları hakkında bilgiler veriliyor. Kampta eğlenceli aktiviteler, yeterli güvenlik önlemleri alındıktan sonra uzman eğitmenler tarafından kampa gelen gençlere sunuluyor. Kamp alanında Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) tarafından açılan halkın gözünden ’15 Temmuz Demokrasi Bayramı Fotoğraf Sergisi’ de gençlerden büyük ilgi görüyor. Kampın bulunduğu yöre kültürünü daha yakından görmeleri için Kırşehir’ in tarihi ve turistik mekânları gezdirilen gençlere izci kampında doğal hayatı yaşama olanağı sağlanıyor. Ayrıca kamp boyunca gerçekleştirilen sohbet programlarında öğrencilere sosyal bir ortam yaratılırken kitap okuma etkinliklerinde gençlerin bilgi birikiminin arttırılması amaçlanıyor. Birçok faaliyetle yaz tatilini güzel ve eğlenceli geçiren gençler mutlu bir şekilde evlerine dönüyor.

Kamplara Katılım Koşulları

Kamplara 18-25 yaş aralığındaki gençler başvurabilecek. Daha önce kampa katılmış gençler tekrar başvuru yapabilecek. Son başvuru 10 Temmuz Pazartesi olarak açıklandı. Kamp başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi web adresinden duyurulacak. Kampa katılmaya hak kazanan gençlerin kampa ulaşımları kendilerince gerçekleştirilecek. Yapmış oldukları yol masrafları kamp yerlerinde kendilerine ödenecek. Gençler uçak ulaşımı kullansa bile kendilerine otobüs ücreti üzerinden ödeme yapılacak.

PROJE HAKKINDA

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı vermek amacıyla uygulanan proje kapsamında ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Ayrıca kamp etkinliğinde, katılımcı gençlerin tamamına, kamplarda geçirdikleri günler için ve yolculuklarında seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de veriliyor. Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor.

HABER: AYHAN KURU

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN